Eerder hebben Bert Van Leemputte (leerkracht kOsh campus Wolstraat) en Lieze Van Orshaegen (toenmalig stagiar kOsh campus Wolstraat) een actieplan tegen cyberpesten uitgetekend. Pest@apen was daarvan het resultaat.

Intussen is Bert niet alleen binnen kOsh de trekker van het project tegen cyberbesten, maar wordt hij ook alom gewaardeerd voor zijn inzet op dit terrein binnen de hele regio.

Daarom zal het ook geen toeval geweest zijn dat kOsh door de universiteit Antwerpen uitgenodigd werd op de studiedag ‘Bits of Help. Nieuwe media inzetten tegen cyberpesten.’

Bert Van Leemputte werd daar samen met vier leerlingen van kOsh campus Wolstraat geïnterviewd en gevraagd naar hun bevinden en ervaringen m.b.t. de manier waarop er binnen kOsh rond de problematiek van cyberpesten wordt gewerkt. Het publiek, inclusief koningin Mathilde, de provinciegoeverneur en de schepen van onderwijs van Antwerpen, luisterden aandachtig en was erg geïnteresseerd in het onderwerp.

Binnen kOsh is er intussen voor gekozen om de aanpak rond cyberpesten over alle campussen te verspreiden en om ervaringen te delen om daar dan weer uit te leren. Binnen het landschap van deze problematiek is scholengemeenschap kOsh in elk geval uitgegroeid tot een van de belangrijkste voortrekkers in Vlaanderen.   Meer info over de studiedag zelf vindt u op www.friendlyattac.be